Bäckerei Pföß (2)

Salinen Austria (2)

Österreichisches Natursalz aus Altaussee

Natursalz, auch Ausseer Bergkern genannt, wird im Salzbergwerk Altaussee noch immer nach traditioneller bergmännischer Art und Weise abgebaut.

Das einstige Meersalz wurde vor 150 Millionen Jahren bei der Entstehung der Alpen tief im Bergesinneren eingeschlossen. Bis heute lagert, der mit vielen Mineralien angereichert, Salzschatz bestens geschützt vor allen Umwelteinflüssen im Herzen des Sazkammergutes. Der Altausseer Bergkern wird von Bergmännern nur aus besten Natursalzlagerstätten gewonnen, dort wo das Salz am reinsten ist.

Das Ausseer Natursalz zeichnet sich durch seine besondere Hochwertigkeit aus...

Familie Eisl (2)

Amidst the very charming peninsula of Wolfgangsee Abersee farmed, the family Eisl farms with more than a hundred milking sheer.

For many generations, the family Eisl is devoted to the favorable climate, scenic landscape of the Salzkammergut of Agriculture and Forestry.

Tradition and innovation are close together and so the 18-year-old Josef Eisl jun. began to convert the conventional dairy farm into to a sheep dairy farm in 1982.

Hainz

For more than 20 years of operation the butcher is motivated to avoid artificial assistance for their fields, meadows and animals and to forego more elaborate handwork.

No chemical phosphates / nitrite / flavour enhancer/ preservatives are used! Important for the company is the regional origin of the animals and the associated short transport distances.

Great attention is also given to the welfare of the animals.